2016-10-28 16:31:54• hírek • Szatmár.ro

Döntöttek: kétirányú lesz a Digului utca

A közlekedésbiztonsági bizottság döntése alapján kétirányú lesz a hamarosan átadásra kerülő Digului utca, így nem csak kijárat, hanem bejárat is lesz a 16-os lakótelepre a töltés mentén és a Golescu híd alatt is haladó új út.

A döntés azért is fontos, mert a meglehetősen szűk, összesen öt méter széles utat éppen szélessége miatt akarták sokan egyirányúvá tenni.  Sajnos a Dorel Coica által elindított beruházás több sebből is vérzik. Ugyan szélesebbre tervezték járdával és kerékpárúttal, a helyszíni méréseket követően kiderült azonban, hogy a szélesebb úthoz már területek kisajátítására lenne szükség - emiatt pedig sokmindenről lemondott az akkori vezetőség.

Így az eredmény egy szűk utca lett, félúton jobboldalon, félúton baloldalon húzódó járdával. "Az eredeti tervekben a közvilágítás sem szerepelt, erre a szeptemberi városi tanácsülésen szavazott meg egy nagyobb összeget a jelenlegi tanács" - magyarázza Maskulik Csaba városi tanácsos.

"Ha úgy tapasztaljuk, hogy nem működik a kétirányú forgalom, akkor természetesen egyirányusítani fogjuk az utat" - mondta el a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor polgármester. "A kétirányú közlekedés a szűk úttest miatt csak abban az esetben működhet, ha bizonyos szabályozásokat vezetünk be. Az úton csak személygépkocsik közlekedhetnek, tilos lesz a megállás az út mindkét oldalán, a teljes hosszúságában, és tilos lesz előzni is az utcában" - fűzte hozzá Kereskényi.

A Károlyi útra kivezető út végén jobbra fordulásra kötelező tábla várja majd az autósokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: